Postcrossing is een hobby van mij, ik zend en ontvang ansichtkaarten van mensen over de hele wereld, bekijk alle mooie kaarten!!
Postcrossing is a hobby of mine, I send and receive postcards from people all over the world, watch all the beautiful cards!!
________________________________________________________________
Postcards Exchange

dinsdag 17 februari 2009

No 62~US-340747


Sears Tower De Sears Tower is een 442 meter (met antenne meegerekend 527,3 meter) hoge wolkenkrabber te vinden in Chicago in de Verenigde Staten. De toren heeft zijn naam te danken aan het postorderbedrijf Sears, Roebuck and Company dat al zijn zevenduizend werknemers op één plaats wilde laten werken. Het ontwerp is van een team van Skidmore, Owings & Merill onder leiding van architect Bruce Graham en bouwkundig ingenieur Fuzlur Khan.

Enkele opmerkelijke feiten:

* De toren heeft 110 verdiepingen waarvan er 108 gebruikt kunnen worden om te werken.
* De toren was van 1974 tot en met 1997 het hoogste gebouw ter wereld en sindsdien het hoogste gebouw in Noord-Amerika.
* De Sears Tower bestaat uit 9 torens van verschillende hoogtes die drie bij drie tegen elkaar aanstaan. Op de 55e verdieping eindigen twee diagonaal tegenover elkaar liggende hoektorens. Op de 66e verdieping eindigen de andere twee hoektorens zodat de plattegrond er dan als een plusteken uitziet. Op de 90e verdieping eindigen drie torens en gaan slechts de centrale toren en één van de aanliggende torens door tot de top.
* De toren is geheel bedekt met een gordijngevel van zwart aluminium en glas met een zwarte glans.
* De Sears Tower heeft 104 liften voor de werknemers en voor de verticale verplaatsing is het gebouw verdeeld in drie zones. Snelle liften stoppen slechts in de hal van iedere zone, langzamere liften bedienen een zone. Voor bezoekers van het uitkijkpunt op de 103e verdieping zijn er twee supersnelle liften met een snelheid van 9,15 meter per seconde.


from~Kristin - Chicago

Geen opmerkingen:

Een reactie posten